maanantai 26. tammikuuta 2015

Ton-toko-ton-toko-ton-toko!

Tokion aseman jouluvalaistukset

22.12.

Arvaa, mikä rumpu on kallein

 Lisää erittäin mahtavia syitä ottaa jokin Morishita-sensein kulttuurikursseista!
Japanilaisia rumpuja, wataikoja!




 Kurssin yhtenä osana meille varattiin huone, johon wataiko-esiintyjänä työskentelevä Hino Ikki (日野一輝) tuli SUORAAN YÖBUSSILLA Oosakasta rumpuineen pitämään meille oppitunnin! o____OO

Tammikuussa olisi myös ollut mahdollista mennä hänen porukkansa, TAIKO IKKI (太鼓衆一気)-ryhmän, esitystä katsomaan, mutta voih, se oli niin pahasti samaan aikaan draamaharkkojen kanssa, etten voinut mennä.

http://www.wataiko-ikki.com/index.html (Japaniksi)
http://www.wataiko-ikki.com/index-e.html (Englanniksi)



Niin. Olisi ollut aika hienoa.

Vastaus edelliseen kuvaan: Tuo pieni. 
Tällaista ei nyt elämässään montaa kertaa varmaankaan tule koettua. Päästiin aina vuorotellen pienempinä ryhminä soittelemaan: aloitettiin ihan yksittäisistä iskuista ja sitten erilaisista ton-toko-yhdistelmistä. Ton=yksi isku, toko=kahden iskun sarja (esim. vas käs + oik käs peräkkäin). Perinteisesti rumpuja ei ole opetettu nuottipohjaisesti vaan tälleen mestarin huudellen ton-tokoja, mutta sitten ulkomaalaisia varten ja muutenkin nykypäivän hengessä senseikin kuulemma käyttää nuotteja, ja lopuksi olikin vähän pidempää pätkää nuoteilla ilmaistuna liitutaululla.


 Koska kyseessä on tietty esitys kokonaisuutena, opeteltiin kaikenlaisia temppuja, joita voi soittamisen aikana tehdä kalikoilla! Pyöräyttää niitä ilmassa ympäri, heittää yhtä aikaa kädestä toiseen käteen, tipauttaa selän takana ja napata kiinni... Itse kävin soittelemassa monta kertaa, jos vain oli tilaa ja kukaan ei mennyt niin mä kyllä menin :D Krhm, skippasin aamusta kielioppitunnin päästäkseni tuonne mukaan...

Kohtalaisen riemastuttavaa oli myös se, että sensei tosiaan on syntyjään Osakasta ja kuulin varmaan ekaa kertaa, kun oikea ihminen puhuu oosakan murretta (jos videopelissä kuultua oosakabeniä ei lasketa :D) JA koska draamakurssilla päädyimme siihen, että roolihahmoni on kotoisin Osakasta ja että mä voisin yrittää puhua oosakaa.


Kurssin mainioon antiin kuuluu myös se, että mukana on japanilaisia vapaaehtoisia! Mentiin rummuttelun jälkeen parin opiskelijan, vapaaehtoisten, opettajan sekä Ikki-sensein kanssa syömään. Oli aikas herkkua, nom.

Ja koska menin syömään, jätin rummuttelun jälkeisen sanastotunnin välistä, heh... Näin ollen joululoma alkoi tästä mainiosta lounaasta, jonka jälkeen seikkailin Ikebukuroon ostoksille.


Kävin ensimmäistä kertaa Ikebukurossa tosi nopeasti pari päivää aikaisemmin. Ei ollut tullut mentyä aiemmin, vaikka asutaan ihan vieressä.

Menin Ikebukuron Sunshine Cityyn, joka on - en edes tiedä, mitä kaikkea, mutta ainakin - iso ostoskeskus, akvaario, elämyspuisto, uuden Pokecenterin paikka... Käväisin vain ostoksilla, koska siellä oli länsimaalaisia ruokia myyvä kauppa (noh, tajusin myöhemmin, että saman ketjun kauppa on tässä ihan kodin vieressä xD Mutta löytyipä tuolta herkullinen kakku).


Lisäksi nämä mahtiupeat vaatteet, joita vilautin jo yhdessä kuvassa aiemmin, ostin Sunshine citystä, oih, mikä unelmien täyttymyksien kauppa.


Kuva on samalta illalta dormin joulujuhlista!


Me järjestettiin Secret Santa -hommeli. Kaikki, jotka halusivat osallistua, ilmoittautuivat fb-eventtiin, ja osallistujien nimistä kaikki sitten arpoivat paperilapulla jonkun nimen itselleen. Tälle henkilölle sitten päätetyn maksimihinnan rajoissa piti hankkia jokin lahja niin, ettei kohde saa tietää, keneltä lahja on.

No ok, itse feilasin loppuosan siinä mielessä, että mulle sattui osumaan henkilö, jota olin toivonut lahjottavakseni, koska oli jo mielessä, mitä hankkisin, ja hankkimani lahja oli meidän keskusteluiden/mielenkiinnonkohteen pohjalta niin ilmiselvä, että oli aika turha piilotella asiaa, kun suoraan sitä kysyi multa :3


Itse en edelleenkään yhtään tiedä, keneltä nämä sain, mutta jee! Suklaasieniä, ihanan kalligrafiatussin, paperiklipsejä ja ihanan hiuspinnin! En yleensä ikinä ole käyttänyt mitään pinniasioita, mutta nyt kun tukkakin juuri muuttui niin oikeastaan pinni tuli tarpeeseen :) JA KAIKKI OLI NIIN KAUNIISTI PAKATTUNA.

Seassa oli myös pieniä tonttujen kuvia, joista askartelinpaskartelin myöhemmin huoneeseeni seuraavanlaisen aivan "järjettömän hienon" joulukoristeen, kun oli vähän koristepuutetta :D




OLI OLLUT NIIN IKÄVÄ.
Syksyllä eräs dormilainen voitti jossakin WiiU:n ja hankki sille uuden Smashin! Sitä oon pari kertaa päässyt pelaamaan, voih rakas Kirby.

Lisäksi WiiU:ta voi käyttää karaokelaitteena, joten ohjelmassa oli myös karaokea! Dormilla! Mahtavaa!


Sekä ruokaa.


Lisää ruokaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti