maanantai 26. tammikuuta 2015

Ja siis joulu ei tosiaankaan lopu koskaan

Minä ja MINUN TEKEMÄ ROSOLLI KATSO KUVAT - MITEN SÖPÖ!
24.12.

Konsertin jälkeinen oi jouluaattoyö, oi juhla yö oli ohi, palasin kotiin ja taisin nukkua muutaman tunnin. Koska joulu ei ole Japanissa mikään perinteinen juhlapäivä, kaupat olivat kätevästi auki. Illaksi oli suunnitelmissa jouluillallinen dormilla, ja halusin tehdä rosollia = helppo suomalainen jouluruoka, minäkin pystyn siihen.

Vaan. Suolakurkkua? Punajuurta? Perunaa? Vispikerma? Japanissa?




Puhuva induktioliesi ja ihanan nopeasti lämpiävät levyt. Keittiö täällä on aika hyvin varusteltu.
Suolakurkut selätin Ikebukuro-käynnilläni (siellä länkkäriruokakaupassa), vaan punajuuri oli edelleen ongelma ja oikeastaan olin luovuttanut sen suhteen. Perunat eivät olleet niin eksoottisia, niitä löysin.

Ajattelin jo luovuttaa ja tehdä vähän-sinne-päin-rosollin-ilman-aineksia, mutta jaksoin lähteä liikkeelle siihen länkkäriruokakauppaan, joka on lähellä, ei Ikebukurossa. Ja mitäh, löysin punajuurta! Vispikermaa! (Ok, olen kyllä myöhemmin nähnyt vispikermaa muissakin kaupoissa.)


Ja tättärää, ensimmäinen koskaan tekemäni rosolli! Oikeastaan olin ajatellut tehdä riisipuuroakin, mutta onneksi en tehnyt, sillä ruokaa oli paljon. Rosollin tekemisessä kesti ihan tarpeeksi kauan. Hieman ylikeitin asioita ja perunat olivat hajoavaa laatua, mutta meh, ihan sama. Rosolli sai arvoistaan huomiota kansainvälisessä pöydässämme ja tajusin ruokailun aikana, että koska meillä oli kasvissyöjäkin joukossa, rosolli oli aika nappi.


Vispikermanpaholainen ei meinannut millään vaahdottua - no eipä varmaan kun ei ollut muuta kuin käsipeli vatkausvälineenä. Meinasin luovuttaa suuren ketutuksen vallassa, mutta annoin vadin hetkeksi hoideltavaksi kaverille, joka sanoi, että tää lähtee juuri kuohkeutumaan. Mikä jäärä olenkaan - olisin vaan kysynyt apua ja antanut sen jo aiemmin ennen synkkiä ajatuksia :D


Ostin joulukakun!


Pienehköllä porukalla ilta oli oikein mukava! Kaikki tekivät tai toivat jotakin hyvää ja yhdessä nautimme erittäin sivistyneesti illallista ja keskustelimme oopperasta. Saatoimme toki myös kuunnella muutakin kuin oopperaa, kuten esimerkiksi Las Ketchupia ja O-Zonen Dragostea din teita.

Kiitos joulukorteista niille, jotka lähettivät! Parit lahjatkin sain Suomesta, mutta osan olin jo avannut, osan avasin illallisen yhteydessä. Etenkin villasukista on ollut hyötyä täällä :D

Tämä taisi olla jokin italialainen makeiskakkuasia.

25.12.

Katsoin koko päivän animea. Psycho-Pass oli niin hyvä..!

26.12.


Tapasin suomalaista kaveria ja käytiin Shingeki no kyojin -näyttelyssä Uenossa ja sen jälkeen syömässä!

27.12.(?)

Tein riisipuuroa! Herätin hämmennystä hakemalla tuolin keittiöön ja kököttämällä siellä japanin kirjan kanssa. Mutta kun puuroa piti vahtia!


Tuli herkkua! Ostin myös kanelia, vaikka täällä olisikin ollut kanelia, joten nyt tungen kanelia kaikkialle, jotta saan sitä kulumaan.


28.12.


Tokion asemarakennuksella oli viimeistä päivää Tokyo Michiterasu 2014 -valaistukset. Melkein en meinannut jaksaa raahautua sinne, muutenkin oli lähipäivät menneet aikalailla dormilla makoillen ja animea katsellen, eikä taas oikein mikään huvittanut, mutta jaksoinpa lähteä. Lähtiessä myös aktivoiduin niin, että kysyin samassa kerroksessa asuvaa kaveria spontaanisti mukaan :D Menin itse edeltä ja kaveri tuli vähän myöhemmin perästä.




Muutama muukin oli meidän lisäksi kiertämässä aluetta. Asemalta lähtien siellä oli aikamoiset järjestelyt. Toki väkeäkin oli paljon ja tuollaista joukkoa täytyy vähän kaitsea, mutta kyllä otti päähän, kun kohdassa, jossa katsoin, etten ole kenenkään edessä jos nyt hetken pysähdyn ja kuvaan, niin heti tuli vartija silleen "jatkakaa matka olkaa hyvä".


Disney-patsaat!




Kiinalaisessa ravintolassa
Yuurakuchon asemalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti