torstai 1. tammikuuta 2015

Kazarisushia, nabea, sirloin steakia.



24.11.

Jälleen japanilaisen kulttuurin kurssilla oli mahtava tunti luvassa:


Paikalle tuli Kawasumi Ken (川澄健), joka tekee upeita koristesusheja (飾り寿司).




Kawasumin blogi (japaniksi, myös kuvia!): http://ameblo.jp/kazari-sushi/


Vasemmalla ja oikealla olevat etana ja kukka ovat SAMASTA maki-pötköstä! Se oli ihan taikaa, kun Kawasumi leikkasi pötköstä palat ja sieltä ilmestyikin kahdella eri tavalla kuvioidut palaset!

W-malli on tietenkin Waseda ja nalle on Wasedan maskotti. Tällaiset originaalit mallit suunniteltiin ihan meitä varten ja niitä päästiin itse kokeilemaan :)



Sensei näytti ensin, kuinka tehdään ja sitten tehtiin ohjelappusten mukaan ryhmissä. Kurssilla olevat vapaaehtoiset japanilaiset olivat myös tulleet ennakkoon paikalle ja opetelleet hommaa, jotta pystyivät auttamaan meitä. Aika kiirreellähän niitä piti tehdä, koska oppitunti on kuitenkin vain 90 minuuttia.
Kuvia Kawasumin tuotoksista. Aika monta kirjaakin hän on julkaissut sekä esiintynyt mediassa.


Muun muassa tällaiseen tulokseen päädyttiin meidän ryhmässämme! Toi nalle on ihan mahtava! "Harmi", että se "piti" syödä ;D



25.11.

Oli pakko lähteä käymään Roppongissa selvittämässä pankkiasioita, joita en vaan yksin saanut toimimaan. Käytössä olisi kyllä 24/7-puhelinasiakaspalvelu, mutta... kun mulla on vain nettiliittymä... xD

Roppongi Hills

Onneksi olin keksinyt itselleni muutakin asiaa Roppongiin, sillä satuin törmäämään tietoon, että Roppongin Mori Art Center Gallery -museossa oli Tim Burton -näyttely! Varasin sinne lipun netissä ja kävin ostamassa kombinilta, jossa taistelin Lawsonin päätelaitteen kanssa. Sen jälkeen taakseni kertyneessä jonossa olleet australialaiset turistit kysyivät apuani Ghibli-lippujen selvittelyyn, oli kiva neuvoa ja jutella :)

Kuvan lähde: http://www.fashion-press.net/img/news/10916/timburton_add_05-1.jpg
Näyttely oli kiinnostava. Yleensä sitä kuitenkin näkee Burtonin työn leffan ohjauksena ja sellaisena visuaalisena taustavaikuttimena, mutta valmiissa elokuvassa painaa toki niin moni muukin asia. Näyttelyssä taas oli esillä Burtonin luonnoksia ja piirustuksia, joista sitten toisaalta oli hienoa nähdä, kuinka tietyt mieltymykset ovat selkeästi päässeet elokuvien lopputulokseen asti mukaan. Tykkäsin etenkin valokuvateoksista.





Väsyntväsynt... Marraskuu-fiilis ja kooma-olo alkoivat iskeä, kuoropaniikki, yleinen syysväsymys, paljon kaikkea uutta lyhyessä ajassa -rasitus...

29.11.
oli (kai?) ekaa kertaa kuoron harkat Yoyogi-puiston Youth Olympic centerillä. Aikoinaan olympialaisia varten rakennettua aluetta niin taitaa olla kyseessä tuollainen nuorisoryhmien ja opiskelijoiden ryhmien käyttöön tarkoitettu paikka. Käytiin siellä useampia kertoja. Siellä oli hienot ja hyvät tilat harjoitteluun.


Saman päivän iltana dormilla oli nabepa eli nabe-party! Nabe = pata eli pataruokabileet.


Valmis nabe tuotiin pöydälle erillisen lämmitinlevyn päälle, siitä sitä sai kuumana annostella lautaselle.

Jouluvalaistuksia laitetaan Wasedan 22-rakennuksen ulkopuolelle. 22:ssa on isoin osa JLP-ohjelman japaninopetuksesta.
Furisode-kimono (=naimattoman naisen piiiitkähihainen kimono) kimonotunnilla


Hieman omalla tyylilläni aseteltu obijime


6.12.
Itsenäisyyspäivä!


Olin iloinnut jo pitkään siitä, että Aya-san oli koristellut dormin yläkerran kuusen sinivalkoisiin väreihin! Sopivasti itsenäisyyspäivän koristelut minulle samalla!

Kävin kuorolaisten kanssa toisen yliopiston, Meiji daigakun, Sawarabi-sekakuoron konsertissa (koko nimi: 明治大学公認混声合唱団さわらびコール). Oli peräti kuoron 50. tällainen konsertti, joten ohjelmassa oli jopa musisointia kitaristin kanssa. Konserttiin oli myös sävelletty tälle kuorolle kappale, joka esitettiin ensimmäisen kerran (今始まる新しい今 (相澤)). 

Paikkana taas Youth Olympic Center. Heh, usein elämässä käy hauskasti niin, että kun käy jossakin paikassa, sinne päätyy lähiaikoina uudestaan ja uudestaan...

Konsertti oli upea. Puitteet isossa salissa oli mahtavat. Vastaanotto. Aulassa kukkia. Väkeä oli paljon. Hyvin japanilainen tunnelma, kaikkine kuoronjohtajien kumarruksineen. Kaikki katsojat saivat yllättävän paksun A4-pamfletin, jossa oli mukana kysely konsertista (mitä pidit, mikä meni hyvin jne.), kappaleiden sanoitukset omana vihkonaan, kappaleiden esittelyt, tärkeiden henkilöiden viestejä, paljon laulajien ryhmäkuvia ja esittelyitä ym. hauskaa... Paljon muiden kuorojen konserttien mainoksia. Mekin oltiin siellä tavallaan "lippujen vaihdolla" eli oletan, että meijiläisiä tuli katsomaan meidän konserttia vastavuoroisesti, jos ymmärsin oikein.

Tässä vaiheessa aloin miettiä, että hetkinen. Tuleekohan MEIDÄNKIN konsertti olemaan tällainen...?!!

Tämä taas on naimisissa olevan naisen virallisempaankin menoon kelpaava kurotomesode (musta, lyhyet hihat).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti