maanantai 6. lokakuuta 2014

Moshmosh, Moshi moshi Nippon!


Sunnuntaina 28. syyskuuta oli Moshi Moshi Nippon Festival 2014 eli Japanin populaarikulttuuritapahtuma, jonne ulkomaalaiset pääsi ilmaiseksi sisään. Meille oli lykätty tapahtuman esitteet/kutsut käteen Harajukussa jo aikoja sitten.

Tokyo Taiikukan
Ilmoittauduttiin myös ennakkoon netissä niin saatiin aika nopeasti rannekkeet. Vähän oli epäselvät ohjeet kyllä, pyörittiin pitkään ihmeissämme, että mennäänkö sisään samasta paikasta kuin kaikki, saadaanko ilmaiset ruokalipukkeet (ei saatu, ne oli jo loppuneet), miten ruokaa ostetaan (piti ensin jonottaa ja ostaa Moshi Moshi -kolikoita, joilla maksettiin ruoka) ja niin edelleen :D Mutta hauskaa oli!



Pihalla creepyt robotit. Tajusin, että nää taisi olla Shinjukussa olevasta robottiravintolasta/show-mestasta, josta olen joskus nähnyt videonkin.
Tultiin paikalle ajoissa jo ennen kahtatoista, yhdeltä pääsi sisään ja pois lähdettiin vasta puoli yhdeksän jälkeen.


En oikeastaan ennakkoon tiennyt, onko tapahtuma vain täynnä ulkomaalaisia vai onko paikalla japanilaisiakin ja minkä tason esiintyjiä paikalla on. No, pääesiintyjänä oli Kyary Pamyu Pamyu, joka varmasti veti aika paljon porukkaa paikalle... 


Sisällä oli useampi lava, mutta me oltiin vain päälavan luona ja päähallissa loppujen lopuksi. Erilaisia kojujakin oli, mutta osan funktio jäi vähän hämäräksi, enkä kauheasti perehtynyt niihin. Joissakin myytiin kamaa, joissakin tehtiin kuulemma jotakin hiusmuotoilujakin, jossakin mainostettiin asioita, yhdessä oli karaokea.


Ohjelmassa oli musiikkiesityksiä, idoliryhmiä ja muotiesityksiä.


Ulkomaalaisilla oli vielä lisäksi pääsy lähelle lavaa. Molemmilla puolilla catwalkia oli karsinat, joihin ulkomaalaisrannekkeella pääsi!

Muotia
Dempagumi .inc


En ollut jotenkin tajunnut, että täähän oli ihan konsertti = musiikin volyymi oli aika hurja, etenkin edessä. Miksen ottanut korvatulppia?!

En ole hirveästi tällaisia idoliryhmiä seurannut tai tunne niiden musaa, mutta oli oikeastaan aika hauskaa. Ei nyt ehkä mikään mieligenreni, mutta silti. Festariympäristössä musiikkiin suhtautuu erilailla. Pari biisiä oli ihan hauskoja.




Välillä oli pakko pitää parin tunnin tauko lavan edessä seisomisesta, koska oli nälkä ja korvat hajoamispisteessä.

SUPERGIRLS





Ennen halliin menoa jouduttiin kaksi kertaa tv-haastatteluun. Molemmat porukat kyselivät Japanin kawaii-kulttuurista ja sellaisesta. Etenkin ekasta jäi vähän sellainen fiilis, että he odottivat jotenkin tietynlaisia vastauksia ja olivat välillä vähän pihalla meidän vastauksien takia :D Tai eivät itsekään oikein tienneet, mitä halusivat kysyä tai mitä kawaii-kulttuuri oikeastaan tarkoittaa. Heillä tosin oli hyvin englantia osaava (ulkomaalainen tai puoliksi japanilainen?) tulkki/haastattelija.


Merkittävintä esiintyjää, Kyary Pamyu Pamyua, sai odottaa aika pitkään. Illalla oli jopa aika pitkä karaokekilpailu, jota ennen selvisi, että Moshi Moshi Nipponia on järjestetty joissakin maissa ulkomaillakin (UK:ssa ja Ranskassa ainakin) ja siellä on ollut karaokekisat, joista parhaimpia tyyppejä oli päässyt tänne esiintymään. Lisäksi kaksi samana päivänä karaokekopilla hyvin menestynyttä japanilaista joutuikin lavalle! Hyvin lauloivat.

Mikä ihmeen Kyary? Kuulin itsekin vasta ekan kerran täällä Japanissa dormiporukalla karaokessa ollessa, kun yksi lauloi Ponponponin. Aikamoinen ylisöpöyden ja ihmemusiikin tiivistymä. Nyt olen myös huomannut, että Kyary on paljon esillä mainoksissa ja sellaisissa.




Aikamoinen meininki kyllä oli. Livenä myös tekee hurjan vaikutuksen, kun bassot on niin kovalla :D Ja hauska oli osallistua, koska maksulliseen tapahtumaan en varmaan tällaista olisi mennyt katsomaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti