maanantai 6. lokakuuta 2014

Misolaulua, kimonokeittoa, kuorokoppi



Koulussa orientaatiotunteja, rytmiin ja alueeseen totuttelua, ensimmäinen käynti kirjastolla (joka näyttäisi olevan hyvä nukkumapaikka, muita kävijöitä tarkaillen tämän totesin), sopivien lounaskauppojen metsästämistä ja etenkin sopivien istumapaikkojen etsimistä syömistä varten... Sellaista syys-lokakuun vaihteen viikko.




Tiistaina (30.9.) hoitelin asioita ja kävin hoitamassa asioita Komazawa daigakun asemalla vähän kauempana. Meinasin tulla sieltä suoraan kotiin, mutta kun kuitenkin kuljin Shibuyan kautta niin... ostoksille!

Jee, vaatteita! Löysin kivan mekon, paidan ja kevyen pitkähihaisen, jonka voi heittää lyhythihaisten päälle. Sukkia! Löysin myös kotosalla päin Wasedadoorilta poikettuani söpön kaupan, jossa oli sukkia, ja lisää sukkia Shibuyasta. Ostin myös jonkin dekkarin, jos sitä ehtii nyt kouluhommilta lukemaan.

Laadukkaat kokkauskuvitukset: Ostin tällaista misomössöä kaupasta ja tein itse misokeiton! Eipä paljon tarvitse, kun on vedenkeitin huoneessa
Joskus täällä vaan tapahtuu asioita, joita en tajua. Paha sanoa, onko ne aina Japanille ominaisia vai onko Suomi vaan niin pieni, jotenkin tietynlaisessa kulutuksen kulttuurissa alikehittynyt vai mitä... Kävin tosiaan yksin shoppailemassa Shibuyassa ja kiersin pari vaatekauppaa. Kun menin sovittamaan vaatteita, mukaan lykättiin ihmeellinen ohut, harsomainen kangas, kokoa käsipyyhe. Mitäh? Olin sovituskopissa silleen jaa-a, mitähän tällä oikein tehdään, lol.



Kävin myös alusvaatekaupassa, jossa taas sovituskopissa oli pieni laatikko, josta näitä harsoja sai ottaa itse. Siinä oikeastaan luki jotakin, mikä olisi saattanut selittää niiden käyttötarkoituksen, mutten ehtinyt lukea ajatuksella. Asuntolalle palauttuani tosin totesin, että ostamani rintsikat ja alushousut oli pakattu vastaavaan pinkkiin harsoon ja sitten laitettu muovikassiin eli ehkä harsot ovat sitä varten, että niihin voisi itse jo kääräistä sovittamansa ja hyväksi toteamansa vaatteet? Mutta kassa kuitenkin pakkaa ne ja kassan tietenkin tarvitsee käsitellä tuotteet?! Alusvaatekaupassa oikeastaan ymmärrän, että jos häveliäisyyssyistä ei halua heilutella ostamisaikeissa tulevia pikkareitaan niin kai ne voi kääräistä tuollaiseen harsoon ja ojentaa silleen kassalle, joka taas purkaa ja pakkaa ne uudestaan.

Halusin tutkia asiaa tarkemmin kotona joten olin ovela ja otin yhden harson mukaan :D Huomasin nyt vasta, että tää oikeastaan on pussi tavallaan toisesta päästä. Ehkä siihen voisi laittaa omat vaatteensa sovittamisen ajaksi, ettei niitä tarvitse laskea suoraan tuolille tai lattialle?

Kun olin viimeksi eli ensimmäistä kertaani matkalla Japanissa, pääsin tutustumaan muutenkin sovituskoppikulttuuriin! Ainakin vähän pienemmissä tai sitten hienommissa vaatekaupoissa myyjä usein saattaa kopille asti ja laittaa oven/verhon kiinni. Joissakin paikoissa kengät on pitänyt ottaa pois ennen koppiin menoa.


Matkalla kotiin kävelin Baban asemalta mysteeristä Wasedadoorin toista puolta, jota en melkein koskaan kulje :D Löysin kalliihkon mutta vähän erikoisempia ruokatarvikkeita ja länsimaalaisempia ruokia myyvän kaupan ja MYSLIÄ! Perään löysin vihdoinkin MyBasket-nimisen halvan ruokakaupan, jeshh!
---

Keskiviikkona (1. LOKAKUUTA!) käytiin Tiian kanssa tsekkaamassa erään kuoron harkat! Mentiin ensin Gakuseikaikanille, jossa piti olla kokoontuminen, mutta ei siellä ollutkaan ketään. Kiva paikka kyllä, rakennus, jossa kaikki klubit ym. voivat kokoontua. 11. kerroksessa taisi olla kaikki lauluun liittyvät, siellä porukka availi ääniään käytävillä ja erilaisia ääniä kuului kaikkialta. Saatiin onneksi tekstarilla yhteys kuoron yhteyshenkilöön, joka haki meidät.

Harkoissa oli todella kivaa! Paikka oli ihan dormien lähellä. Keskiviikon harkoissa lauletaan japaniksi ja aion käydä niissä. Harkkoja on useita viikossa, mutta koska olisi vaikea äkkiä opetella tosi paljon lauluja ja muutenkin aikataulu on jo aika tiukka niin yhdet harkat viikossa sopii mulle. Keskiviikkona on myös kunnon ammattilainen johtamassa kuoroa. Laulut oli kivoja ja ääni alkoi vähän aueta.

Paikalla oli myös todella kivoja ja ystävällisiä tyyppejä. Lähdettiin porukalla syömään pastaa :3 Odotan innolla jatkoa!
---


Perjantaina (3.10.) aloitin kahden muun vaihtarin kanssa kimono-oppitunnit Inspire Space -nimisellä yrityksellä! Käydään yksityisellä opettajalla 12 x 2h. Osaan toki valmiiksi jo ehkä yllättävän paljonkin, ainakin perusasioita, mutta haluaisin nyt oppia vähän varmemmaksi ja muistaa asiat paremmin. Kahdentoista kerran jälkeen olisi mahdollista käydä toiset 12 kertaa opettelemassa toisten pukemista ym. Kattoo sitä sitten.

Opettaja oli todella hauska ja mukava, aluksi ehkä vähän unohteli asioita. Opetus on ihan yksityisasunnossa, jota taitaa käyttää useampi yksityisyrittäjä. Hinta ei valuuttakurssilla ole edes paha ja koska ollaan ryhmäopetuksessa, hinta tippui yksilöopetuksesta paljon. Kielenä on englanti, koska kaksi muuta ei vielä osaa japania. Ennakkoon vähän jännitti ja toki mietitytti, että minkälainen opettaja ja mesta on, koska kurssi kuitenkin maksaa ihan reippaasti, mutta mainiosti sujui :)

Ekalla kerralla opeteltiin perusjuttuja kimonoista ja tarvikkeista ja puettiin alusvaatteet ja kimono siihen asti, että päälle alettaisiin sitoa obia. Puhuttiin myös, että voitaisiin käydä yhdessä opettajan kanssa porukalla joskus kimono-ostoksilla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti