tiistai 30. syyskuuta 2014

Kolmatta viikkoa


Tätä kirjoitettavaa vaan kertyy. Nyt olisi sitten noin viikon satsi!


Maanantaina (22.9.) hain opiskelijakortin. Wasedalta tuli Suomeen postissa lappunen, jolla kortin sai. Lisäksi samalla piti viedä viisumiin liittyvä paperi ja residence cardin kopiot. Nyt on sitten opiskelijakortti! Opiskelija-alennukset, täältä tullaan! Pääsisin mm. 2500y hintaan kolmannen kerroksen parvelle, josta ei varmana näe mitään, Gekidan Shiki -teatterin musikaaleihin.



Hmm. Ostan ehkä kuitenkin kalliimman lipun paremmalle paikalle, kun menen katsomaan lokakuussa LEIJONAKUNINKAAN! Booom! Yksi oikeasti isoimmista toiveistani: päästä joskus näkemään Leijonakuningas-musikaali (japaniksi). Japaniksi suluissa siksi, että muukin toki hyvä mutta etenkin japanilaiset sovitukset ovat ihan mahtavat.



Samana päivänä oli myös pankkien infotilaisuudet. Japanin postipankki, Shinsei bank ja Resona bank tulivat Wasedalle pitämään japaniksi/englanniksi esittelyt ja ihan kädestä pitäen opettamaan, kuinka hakemukset täytetään. Kuuntelin Postipankin ja Shinsein esittelyt. Ongelmana pankkiasioiden kanssa täällä on se, että kuuteen kuukauteen ei voi normaalisti siirtää rahaa ulkomailta Japanissa avatulle pankkitilille, koska rahanpesu.

Shinsei bank tosin tavallaan kiertää tämän tarjoamalla tiliä, jolla valuutta säilytetään muuna kuin jeneinä (esim. euroissa) ja sitten pankkikortilla rahaa nostaessa valuutta muunnetaan. Tällaiselle tilille rahaa voi siirtää ulkomailta heti tilin avattuaan. Kuluja tulee tietenkin valuuttakurssin mukaan (onko kurssi suotuisa jne.) sekä valuutanvaihtomaksu. Kuitenkin jos ymmärsin oikein, maksun ei pitäisi olla kovin iso: 1 e -> 1 y eli esim. 1000 e siirto olisi vain 1000 y eli alle 10 euroa.

Sinänsä mietin, onko tässä nyt mitään eroa omaan suomalaiseen korttiini. Kärsin saman valuutanvaihdosongelman (tosin nyt eurolla saa tosi reilusti jenejä) ja maksan omalla kortillani rahaa nostaessa 2 € + 2,5 %. 2,5 % tosin onkin jo paljon enemmän esimerkiksi tonnista kuin 1000 y. Koska tilin avaaminen ei maksa mitään, päätin nyt vähintäänkin huvikseni avata tilin Shinseille. Täytin hakemuksen ja postitin sen ja noin kahden viikon kuluessa pitäisi tulla kortti ja tilin olla auki.

Huomio! Shinseille ei voi ottaa vastaan JASSO- tai MEXT-stipendejä! Siksi monet joutuvat ottamaan kuitenkin postipankin. Itse en nyt MEXT:ia saanut, vaikka sentään sain luvan hakea sitä :<

Gakuseikaikan eli rakennus, jossa klubit ja ryhmät kokoontuvat ja jossa on harrastustoimintaa ja jotakin. Sijaitsee Toyaman kampuksen puolella, dormiltani etelään tien toisella puolella.
Illemmalla oli WIC:in ja Niji no Kain "Campus tour", jonka luulimme tarkoittavan kävelykierrosta kampuksella ja paikkoihin paremmin tutustumista. Se tarkoittikin menoa Gakuseikaikanille huoneeseen, jossa katsotiin niiden kuvaamaan tanssivideota, jossa he tanssien esittelevät kampusta :D No, oli hauskaa.



Sitten olikin taas tervetuliaisjuhlat Okuma House Gardenilla! Tuttu paikka! :D Maksoi tosin aika paljon suhteessa siihen, että syötävää oli niukasti. No juotavia oli paljon tarjolla. Lopuksi ei ollut mukeja, joten sainkin puolikkaan pullollisen Karupisu wateria (=valkoista jugurtinmakuista "limsaa") mukaan.



Hengailin ja tutustuin uusiin ihmisiin. Sovittiin pienellä porukalla, että mentäisiin seuraavaksi päiväksi Akihabaraan ostoksille ja karaokeen! ついに、カラオケ!Yllättäen, karaoke!


No mutta. Sitten kävikin niin, että joukkoomme liittyi lisää porukkaa, mentiin syömään - ja karaokeen. Oli aivan mieletöntä, meillä oli tosi kiva porukka ja kaikki lauloivat niin hyvin!

Japanilainen karaokehan tosiaan on sellaista, että vuokrataan tietyksi ajaksi huone, jossa saa omalla porukallaan olla ja lauleskella. Huoneeseen saa tilattua ruokaa ja juotavaa puhelimella.

Masiina, jolla voi etsiä biisejä eri tavoin ja lisätä ne suoraan soittolistaan.
Akihabara

Illalla hieman mietitytti, jaksanko lähteä tiistaina Akihabaraan... Mutta tulihan sitä lähdettyä ^____^

Tiistai (23.9.)

Junan vaihto jossakin, vaan enpäs enää muista missä.
Akihabarassa tosiaan on elektroniikkaa ja manga- & animekamaa, pelitaloja ynnä muuta sellaista paljon. Ostin pienet kaijuttimet läppäriä varten! Oi ihanuutta, kun on voinut kuunnella musaa kunnolla.




Kaduilla oli nyt aika paljon maid-kahviloiden mainostajia, yhden kanikahvilan(!melkein pitäisi mennä joskus!) mainostaja...

Segan game center (yksi niistä)
Rumpupeliä ensimmäistä kertaa!

Alempi on minun
Oli oikein hauskaa! En ennen ollut käynyt game centereissä. Huh, mikä möly tosin... Alemmissa kerroksissa oli aina ufocather-laitteita eli niitä kouria, joilla koitetaan saada kamaa. Jotkut oli tosi hassuja: roikkuvilla ja heiluvilla metallipiikeillä piti rikkoa paperi, joka piteli alustaa, jolla tavara oli, ylhäällä. Se oli tosi vaikeannäköistä, mutta Tiia onnistui saamaan ison pehmon sellaisesta. En itse kokeillut vielä mitään.

Yksi rytmipeleistä. Ruudulla liikkuvia palleroita paineltiin oikeaan aikaan jne. Jotkut, jotka osasi tosi hyvin, vaan seisoi noiden edessä ja huitoi ihan mielettömällä vauhdilla!
Ylemmissä kerroksissa oli sitten ihan pelikoneet: ammuskelua, arcadea, erilaisia rytmipelejä, tanssipelejä, nuo rummut...

Kaveri osti tällaisia
Shinjuku illalla
Keskiviikkona (24.9.) oli kotilölläilyä. Voitin asuntolan bingosta pyörän ja meinattiin vihdoin käydä rekisteröimässä pyörät toisen pyörän ottaneen sekä asuntolatuutorimme kanssa, mutta pyöräkauppa olikin kiinni...! Japanissa pyörät täytyy rekisteröidä jossakin pyöräliikkeessä, muuten ei saa ajaa.

Söin Asakusassa MIELETTÖMÄN hyvää meronpan-nimistä leipää eli meloonileipää. Ostin sitten Wasedan co-op kaupasta sellaisen :3 Co-op on tuossa kampusalueella sijaitseva ruoka/kirjoitusväline/ym.hyödyllinen kama/kirjakauppa.


Totoronkin mielestä leipä(pulla) oli tosi hyvää

Vähän instanuudeleita jemmaan...

Huoneeni jääkaappi
 Ihan tavallisessa ruokakaupassa käyminen on välillä vähän hankalaa... Vaikka osaankin oikeastaan lukea niin paljon, että ymmärrän aika hyvin, mistä on kyse mutten kaikkea. Mutta kun on tottunut Suomessa laittamaan tietynlaista ruokaa, on täällä hankala keksiä, mitä ostaisi. Pitäisi varmaan opetella tiettyjen japanilaisten perusraaka-aineiden käyttöä : P

Lisäksi olen käynyt koko ajan joko lähellä olevissa kombineissa tai Santoku-nimisessä "normaalissa" ruokakaupassa. En ole ehtinyt/jaksanut etsiä vielä mitään muuta, vaikka viime vuonna täällä ollut suomalainen antoi vinkkejä halvoista ruokakaupoista.

Esimerkiksi margariinin löytäminen oli ensin vaikeaa. Lopulta keksin, että rasvat oli tällaisissa pahvibokseissa. Sisältä paljastui sitten muovirasia?


Ostin tämän "keittiöpyyhkeeksi" huoneeseeni
Torstaina (25.9.) alkoi oppitunnit! Tai no. Ensimmäisen viikon ajan japanin kursseilla pidetään vain 40 min kestävät orientaatiotunnit, koska siten voi käydä katsomassa, mitä muuta samaan aikaan opetetaan (jälkimmäiset 40 min). Ilmoitus siitä, mille kursseille olin päässyt, tuli edellisenä iltana. Sain kuitenkin kaikki kurssit, jotka halusin ja kun aloin käydä tunneilla, vaikutti heti siltä, että tunnit ovat sen verran kivoja ja sopivia, etten ole käynyt katsomassa mitään muita oppitunteja. Siispä olen istunut vain 40 min-mittaisilla tunneilla tässä kohta viikon ajan :D

Kirjoitan kursseista erikseen vielä, mutta olin positiivisesti yllättynyt kivoista opettajista ja siitä, että tuntien taso tuntuu olevan mulle aika hyvä. Tuli tehtyä ihan hyvät valinnat, ainakin näin vielä ennen kuin varsinainen opetus on alkanut... Kursseja voi lisätä ja tiputtaa tässä tiettyinä päivinä.


Illalla oli yhden täällä asuvan ranskalaisen synttärit, joten dormilla järjestettiin kemut. Maailman söpöin kakku! <3 Kajareistani oli heti hyötyä: vein ne ja läppärin ylös ruokasaliin, jossa voitiin sitten kuunnella musaa ja laulaa yhdessä! Välillä oli kitarasäestys ja lyriikat netistä, loppupuolella haettiin tuubista laulettavaa/karaokeversiota. Mahtavaa!


Näkymä parvekkeeltani


Vessapaperirullassakin kiitetään jokaisesta kerrasta :'D
Perjantaina (26.9.) ei sen kummempaa, lisää orientaatiotunteja. Illalla tapasin suomalaisen kaverini, joka on vaihdossa vähän eri suunnalla Japanissa, Yamagatassa.

Taas Wasedan Anahachimanguu, mutta päivemmällä!
 Lauantai (27.9.) lepopäivä - ennen sunnuntaita ja Moshi Moshi Nippon -festaripäivää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti