tiistai 9. syyskuuta 2014

Reunalla

Miyajima

Lähtöfiilikset!

Vähän kyllä kurjemmat kuin oli tarkoitus, sillä tulin perjantaiksi kipeäksi eli viimeinen viikonloppu Suomessa menikin kohtalaisen korkeassa kuumeessa. Ai riemua... Olisin vielä päässyt tapaamaan kavereita, joista monet ovat olleet ympäriinsä maailmaa tässä viime vuosina. No, ei voi mitään. Mutta yritän tässä pakkailuja viimeistellessä pitää mielessäni heistä yhden, paljon ulkomaille opintoihin ja töihin reissanneen neuvon: Pakkaa ja pistä puolet pakatusta pois.
Ihan totta - kuinka paljon kamaa sitä tarvitsee raahata mukanaan? Luotan aika vahvasti siihenkin, että saan ostettua kaikkea tarpeellista Tokion kokoisesta kaupungista x) Olen lähdössä liikkeelle vain yhdellä max. 23 kiloisella matkalaukulla sekä käsimatkatavaroilla. En tiedä, kostautuuko se palatessa. Tosin käyn välissä Suomessa ja vanhempani tulevat myös käymään Japanissa niin saan sillä tavoin tavaraa kulkemaan.

Miyajimalla

Toivoin, ettei matkapäivänä olisi enää kovin räkäpäinen olo, koska silloin ei ole hauska olla lentokoneessa. Vielä omassa tapauksessani, lentokoneissa, sillä lennän välipysähdyksen kautta. Alkukesästä oli halvin ostaa tällainen reitti niin ajattelin, että säästetään nyt tässä vähän.

Ja huomennahan se jo on! Oikeastaan enää jokusia tunteja aamuun... Olo ihan jees :)


Matkapäivästä tulee siis aika reippaan mittainen: 19 h matkustusta, jatkolennon odottelu mukaanlukien. Sitten saadaan toisen suomalaisen kaverini kanssa odottaa Wasedan kuljetusta nelisen tuntia, ja kuljetus kestää ehkä 1,5 h. Huuuuh, etenkin sairastumisen myötä alkoi jännittää, mihin tuskaan olen itseni änkenyt, jonkun reippaan satasen säästön nimissä. Täytyy vain ottaa koko homma seikkailuna. Vähän samanlaisena seikkailuna kuin 3 päivää yksin Berliinissä kipeänä? Vuokrasin pyörän ja poljin sateessa. Tapahtui vuonna 2012 :)

Matkalla lautalla Miyajimalle

Lähtöfiiliksiin liittyen mielenkiintoinen ilmiö: Vaihdon loppumisen miettiminen ennen kuin se on edes alkanut. Tajusin tänään, että koko vaihtovalmisteluoperaatioon ja vaihtohakuun menee pidempään kuin oikeastaan itse vaihtoon. Alle vuosi vuodesta suunnittelua. Prosessiin kuuluu niin paljon byrokratiaa ja hoidettavaa, odotettavaa ja jännitettävää, että on jotenkin tuntunut tärkeältä jo nyt miettiä, mitä kaikkea on hoidettava vaihdon lopuksi ja sen jälkeen. Osittain hieman ahdistavaa. Ehtiihän sitä. Mutta kyllä ajatukset kääntyy aika paljon siihen, kun tulen lomalla kuukaudeksi Suomeen sekä lopulliseen paluuseen. Miltä melko pitkä välikäynti kotona tuntuu?

Loma olisi tietty aika mahtava viettää Japanissa matkustaen, mutta tekemäni reppureissu viimeksi vuoden vaihteessa korvatkoon tätä "puutetta". Vuosi on melko mittava aika, vuodessa tapahtuu paljon ja vuodessa voi muuttua paljon. Mulle on tärkeää katkaista tulevaa vuotta ja päästä välissä kunnolla tapaamaan kumppaniani.

Pitäisiköhän lähteä Suomi-lomalla rinkan kanssa Suomi-turneelle, heh? Turneeni tosin rajoittunee väliin koti-poikaystävän kämppä-koti. Loman toinen puolisko jatkuu kyllä äidin ja isän kanssa Tokiossa :)

 Toivotan itselleni huomiseksi hyvät fiilikset ja jaksamista kunnolla pariksi päiväksi! Matkustuspäivän jälkeen on orientaatiopäivä, joka on kuulemma pitkä.

Seuraavan kerran kuulumisia sitten Japanista :3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti