lauantai 27. syyskuuta 2014

Art Aquarium -näyttely


Sunnuntaina (21.9.) lähdettiin käymään Nihombashin Mitsui Hallissa järjestettyyn Art Aquarium -kultakalataidenäyttelyyn.

Ensin käytiin Wasedan aseman luona syömässä. Kävin ekan kerran sellaisessa ravintolassa, jossa ruoka valitaan ja maksetaan heti aluksi oven luona automaatilla. Automaatti tulostaa lippusen, josta osan/jonka työntekijä ottaa ja sit vaan odotellaan ruokaa.




Löytyi yllättävän mukava paikka ja hyvää ruokaa


Sitten osa meistä jatkoi metrolla Mitsukoshimaen pysäkille. Olin tsekannut, että rakennukseen, jossa näyttely on, pääsee suoraan asemalta. Asemalla vähän kierreltiin ja alettiin nähdä näyttelyn työntekijöitä kylttien kanssa. Ja sitten löydettiin valtava jono! Oli toki näyttelyn viimeiset päivät ja viimeinen vkloppu ilta ja näyttely vaikutti olevan pariskuntien suosima mesta :D

Jonotus kuitenkin sujui tosi sujuvasti ja nopeasti. Kylteissä kerrottiin odotusajan olevan noin 30 minuuttia. Jonotussysteemi oli hyvä: ihmiset ohjattiin jonottamaan ensin aseman tiloissa alhaalla. Kerralla päästettiin vain jonkin verran porukkaa kulkemaan lappusen kanssa neljänteen kerrokseen. Lappusessa pahoiteltiin odottelua ja neuvottiin menemään ylös ja esittämään lappu siellä. Eli kaikki eivät päässeet kerralla yhtenä vanana näyttelyyn. Ylhäällä oli ihan pieni jono lipunmyyntiin. Sisällä oli melko täyttä mutta alun jälkeen helpotti.
















Pahin ruuhka oli näyttelyn lopussa, koska piti jonottaa päästäkseen näkemään animaation kunnolla.







Näyttely oli visuaalisesti mielettömän hieno, mutta olin ennakkoon kyllä vähän kamppaillut sen kanssa, kehtaako tuonne mennä, koska kalojen olot ovat ehkä kurjat... Aika virikkeettömissä tankeissa kalat kelluskelivat, enkä tiedä, mitä kultakalat tykkäävät näyttelyn erikoisenvärisistä valoista ynnä muusta häiriöstä. Kultakala- ja koiharrastuksella on pitkä historia Kiinassa ja Japanissa, ja tässäkin kyseessä oli ihan kultakalakokoelma. Näyttelystä löytyi jos jonkinmoisia erikoisia kultakaloja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti