sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Hatsuoke

Asakusa

2.1.

Vuoden toisena päivänä Uuden Elämän (TM) aamu koitti minullekin, ja jaksoin lähteä ulos.


Kävin ensin tutulla ja rakkalla Wasedan Anahachimanguulla, jossa oli kunnon markkinameininki. Vuoden ensimmäinen temppelikäynti eli hatsumoude!





Ihmiset jonottavat... jonnekin? En ole perillä kaikista pyhättö- ja uusivuosiasioista. Varmaan ostamaan suojelusesineitä (tai käsittääkseni ehkä myös "päivittämään" niitä tai hankkiutumaan vanhentuneista eroon?) ja muuta.

Oikeastaan Anahachimanguuhan on aika upea ja iso paikka, ei nyt varmaan ihan lähimailla ole vastaavaa. Tuntuu siltä, että tuolla käy aika paljon väkeä kauempaakin.



 Sijainti korkealla on tosi bueno.


Omikuji-ennustuksia syntymäpäivän mukaan. Tosin nää oli vähän erilaisia kuin mihin olen tottunut - sisällä oli myös selostus luonteesta.


Vaikka kuinka olin ajatellut, että en jaksa lähteä millekään isolle temppelille, jossa on tuhansittain ihmisiä...


...niin meninpä sitten kuitenkin Asakusan Sensoujille taas! Siellähän ei ollutkaan yhtään ihmisiä.




Nakamise-doori eli kapea kauppojen reunustama katu Sensoujille. Löysin tosiaan kimonokamaa! Laukun, sidontanauhat ja tabi-sukat.


Anahachimanguulta ostin herkullisia kinkaneita.





Kun asettauduin jonottamaan temppelille, sain seuraa japanilaisesta sedästä, jolla riitti juttua... :D



Yleensä temppeleillä on kaikenlaisia ruokakojuja tällaisten isojen juhlapäivien aikaan.


Söin yakisobaa.

Sitten upeiden sattumusten sarja: Yritin ensin kävellä takaisin sinne, mistä olin tullut, eli asemalle päin, mutta koska ihmisiä oli paljon, kulku takaisin olikin estetty.

Palasin ruokakojualueelle ja lähdin huvikseni ihan eri suuntaan ja ajattelin, että kierrän sieltä asemalle. Kun pääsin kadulle...


...kadulla olikin porukkaa soittamassa shamisen-soittimia! Lisäksi siinä porukka mainosti, että alle tunnin päästä alkaa konsertti takana olevassa rakennuksessa. Kuulostelin siinä hetken ja katselin, onko sinne menossa ketään, ja ostin lipun!


Päädyin Tsugarun alueen (=Japanin isoimman saaren Honshuun pohjoiskärjen/pohjoisimman Hokkaidon saaren eteläosan) kansanmusiikkikonserttiin, joka oli mieletön! Soittimina oli shamiseneita (kuvassa taustalla), japanilainen huilu ja rumpu. Oli kansanlaulua, tanssia, kimonoita... Juttelin vähän järjestäjien kanssa ja eräs mies selitti mulle lisää, mistä on kyse :)





Kun konsertti loppui, oli jo pimeä.





3.1.

POLIOKE! Eli Polyphone + karaoke - eli karaokeen ja izakayaan kuorolaisten kanssa! Vuoden ensimmäinen karaoke eli... hatsuoke? ;)

Karaokessa oli oikein mukavaa, oltiin kahdessa huoneessa ja vähän vaihdeltiin, keitä huoneissa oli niin pääsi laulamaan ja juttelemaan eri ihmisten kanssa.

Minä ja hieman iso juomani t. ahne

TÄMÄ! Laivalastillinen herkkua!

Motsunabe eli sisäelinpataa nam nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti