sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Coming: Winter wonderland, Sapporo & Suomi! Sekä asiaa kursseista


VIHDOINKIN olen saanut blogin ajantasalle! Joulu-tammikuusta olikin näin paljon sanottavaa, että posteja on saanut kirjoitella oikein urakalla. Mutta hauskaahan tämä on ja kivoja muistoja on paljon :)

Nyt on ensimmäinen helmikuuta jo, ja huomenna lennän aamusta Sapporoon, Hokkaidolle (eli pohjoiseen)! Vietän Sapporossa aikaa ma-aamusta perjantai-iltaan ja välissä ehdinkin muun muassa kokemaan Sapporon maailmankuulun lumifestarin avajaispäivät! Viikon päästä sunnuntaina lennänkin Suomeen, sillä käyn Suomessa vähän lomailemassa ;)
---

Kuvasta yllä: On ihanaa, kuinka täällä ihmiset (voi) pitää viherkasveja ja ruukkuja ulkona! Ovien vieressä, muureilla... Tässä hyvä esimerkki aivan dormin vierestä.

Vaan en tiedä, mitä kasvit tykkäsivät, kun 30.1. satoi aamusta lunta!


Myöhemmin lumisade muuttui ihan vesisateeksi. Jouduin vähän käymään kävelyllä asioilla sateessa.



Pari viimeistä viikkoa koulussa oli kokeita ja loppuhommia. Itselläni oli viisi koetta, joista yksi oli suullinen keskustelukurssin koe.

Kulttuurikurssin vikalla tunnilla (26.1.) oli herkkuja! Tumma juttu on karintou-makeista. Tummaa sokeria mhhhh.
Monilla kursseilla tehdään koko lukukauden mittaan paljon pieniä testejä, joiden painoarvo ei nyt loppujen lopuksi voi olla kovin paljon. Isommalla välikokeella ja loppukokeella on toki isompi painoarvo, mutta ei kokonaissuorituksessa niillekään nyt ihan valtavaa painoa aina jää. Toisaalta hyvä, toisaalta huono. Hyvä siinä mielessä, että ei nyt yhden pisteen arvoinen kurssi saa olla aivan valtavan työläs. Huono sitten siinä, että kun kursseja on monta ja asia mielenkiintoista mutta painoarvo jollakin hommalla vähäinen, niin ei siihen asiaan voi jäädä käyttämään aikaa loputtomiin.


Mun kurssit vastasivat pitkälti hyvin kurssikuvauksia. Joistakin kursseista olen kuullut, että ei ehkä ihan ollut kuvauksen kaltainen. Muutenkin yleinen fiilis on, että näillä (4-)5-6 tason kursseilla työmäärä on ollut ihan okei ja kuvaukset hyviä.

LUNTA!

Hyvin paljon riippuu opettajasta ja kurssista, kuinka paljon hommaa on. Tuntuu siltä, että jotenkin opettajat ja opetuksen suunnittelijat ovat tehneet jonkin ihme suunnitelman siitä, mikä kurssi on rentoilua ja mikä täyttä työtä - ja sitten on tuuria, sattuuko opiskelija ottamaan sopivan yhdistelmän niitä. Yhden viikkotunnin kurssi = Yksi opintopiste, mutta työmäärissä on huimia eroja. Esimerkiksi Miyazaki-kurssi ja Essee-kurssi olivat todella helppoja (mutta myös tosi kivoja ja hyviä!)

Melkein kaikkiin pihoihin tai joskus ihan vain oven edessä on tuollainen portti, fiilistelin näitä jännittäviä portteja syksyllä!
Comprehensive 5:lla ei ollut ollenkaan isoja kokeita. Sen sijaan tokavikalla kerralla pidettiin esitelmiä. Ohjeistukset kurssilla oli välillä vähän ihmeellisiä ja vaihtelevia - esitelmänkin piti alkuun olla melkein 20 min per naama, lopulta se olikin 6 min :D Mikä ero...


Kannattaa kuitenkin kursseja valitessa huomioida kokonaisuus! Ei kannata ottaa esim. pelkästään kursseja, joissa kirjoitetaan paljon, muuten viikoittain isoja kirjoitelmia voi olla tosi paljon ja loppua kohden sitten kurssin lopputöitä hurjasti.


Kokeiden tuloksia voi kysellä joiltakin opettajilta ystävänpäivän jälkeen. Silloin voi kysyä myös, monennelleko sijalle kursilla päätyi! Vastaava järjestyssysteemi on varmaan yläasteella ja lukiossa käytössä? Tuntuu jotenkin hassulta näin suomalaisesta näkökulmasta.


Kurssien arvosanat saa tietää netistä muistaakseni maaliskuun alkupuolella. Maaliskuussa varmaan myös tulee uudet kurssitiedot nettiin ja maaliskuun loppupuolella lienee taas ilmoittautuminen. Koulu jatkuu 6. huhtikuuta (vasta!)


31.1.

Kävin suomalaisen ystävän kanssa syömässä Baballa ja ostoksilla&jälkkärillä Shinjukussa.

Illalla oli farewell party -dormilla ; ____ ; Miksi jotkut joutuvat jo lähtemään! Oli ihana ilta: sushia ja hauskaa isolla porukalla. Parina viime päivänä, kun vihdoinkin torstaina vikasta kokeesta vapauduin, olen myös pelannut tosi paljon WiiU:lla Smashia! Täällä on niin mielettömän kivaa ja ihmiset ovat parhaita!



1.2.

Olen pakkaillut, siivoillut ja käynyt seikkailukävelyllä läheisessä Toyama/Hakoneyama-puistossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti