sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Monipuolinen tammikuu


Tammikuun alkupuolen kuulumisia! Ruokaa, kakkuja, draamaa ja lopulta itse esityspäivä, yliopistoa, kimonoita, No-teatteria...



5.1.

Lähde: http://www.bbcgoodfood.com/sites/bbcgoodfood.com/files/recipe_images/recipe-image-legacy-id--8589_11.jpg
Vietin viimeistä täysin lomapäivää dormilla. Ranskalaiset leipoivat Galette de rois -loppiaiskakun. (Katolisissa maissa juhlitaan tällä sitä, kun kolme kuningasta antavat Jeesus-lapselle lahjoja.) Kakkuun laitettiin sisälle kaksi pientä maskottia, jotka saaneet olivat kuningas ja kuningatar. Nuorimman meistä piti mennä pöydän alle ja huudella sieltä, mikä pala menee kellekin :D

6.-8.1.

7. päivä koulu jatkui normaalisti, mutta sitä ennen pidettiin jo loman aikana näytelmäharjoituksia. Lomaa oli siis sellaiset 2,5 viikkoa yhteensä.

Draamaharkkoja, draamaharkkoja, monena päivänä putkeen. Perjantaiharkkoihin en päässytkään. Esityksen ja vaatetuksen hiontaa, mä harjoittelin kovasti Oosakan murretta... Sattui käymään niin hyvin, että opet onnistuivat löytämään Wasedan japaninopettajan, joka on Oosakasta kotoisin. Kävin tapaamassa häntä ja hän myös nauhotti mulle vuorosanani ja tehtiin vuorosanoista vielä luontevammat. Jatkoin harjoittelua kuuntelemalla ja imitoimalla.

Wasedan ruokala
10.1.

Dormin uudenvuodenjuhlat! Ei pidetykään draamaharkkoja, joten pääsinkin osallistumaan. Jälleen kerran Aya-san valmisti ihanaa ruokaa dormilla. Syömisen jälkeen lähdettiin keilaamaan! Oli tosi hauska keilata pitkästä aikaa - ja vielä kaikenlisäksi mulla meni tosi hyvin!

Lounas koululla (melkein kyllä jo syöty xD) Voisi joskus käydä muuallakin, mutta ruokalassa on paljon vaihtoehtoja sekä nopea, helppo, ihan hyvä ja aika halpa käydä. No, kyllä muualtakin saisi halvalla.
12.1.

Seijin no hi eli täysi-ikäistymisen päivä - ja kansallinen juhlapäivä joten lomaa! Monille japanilaisille nuorille naisille tämä on niitä ainoita päiviä, kun pukeudutaan kimonoon. Täysi-ikäistymisseremoniaa (seijinshiki) ja tätä päivää varten yleensä vuokrataan furisodekimono ja pukemispalvelu, mikä maksaa aivan mielettömästi.

Syksyn aikana 20 vuotta täyttäneet dormilaisetkin saivat kutsun seijinshikiin! Lainasin yhdelle ranskalaiselle kimonoani ja puin hänet. Tavattiin aamulla kymmeneltä, oltiin valmiita ehkä puoli kahdeltatoista :D

Oli yllättävän vaikeaa pukea toiselle koko setti - koska tähän asti, jos olen pukenut jotakuta, puettava henkilö on tiennyt itsekin, mitä tehdään. Nyt piti alusta asti opastaa ja selittää kaikki. Olin myös vähän ruosteessa, pariin kertaan tuli sellainen "ei nyt meni kyllä väärin..." -hetki :D

Ostin Asakusasta nätin laukun, jota voin käyttää kimonoiden kanssa

Lainasin myös alla olevan kuvan haorin eli kimonon päällystakin. Kun kaverini oli lähdössä ulos, myös Aya-san tuli paikalle ja huomasi, että haorissa on vielä nuo valkoiset tikkaukset paikoillaan. Ne pitää kuulemma ottaa pois xD Enpä tiennyt. Luulin oikeastaan, että joku on esim. pienentänyt tuota haoria parista kohtaa. Tuollaiset löyhät ompeleet tehdään yleensä, kun kimono tai muu laitetaan säilöön pidemmäksi aikaa - miksi, en tiedä. Niin vain tehdään. Ei ne yleensä haittaa, mutta seijinshiki on sen verran muodollinen, että parempli oli ottaa pois.

Ostin myös haoriin nauhat, kun ne puuttuivat
Ystäväni, jonka kanssa olen käynyt kimono-oppitunneilla, oli myös Shinjukun seijinshikissä ja oli tunnistanut lainakimononi dormikaverin päällä ja mennyt juttelemaan silleen "moi oot Mian kaveri?" :D

Pukemisoperaation jälkeen käytiin dormiporukalla syömässä thai-ravintolassa, jossa yksi meistä on töissä. Oli niiiiin hyvää ja kaikki annokset oli kauniita! Tilattiin yhdessä kaikenlaista ja jaettiin annoksia, joten saatiin maistella kaikkea jännää.

15.1.

Kääk! Selviydyttäni koulusta palasin dormille, nappasin esiintymisvaatteet mukaan ja kiirehdin esityspaikalle. Satoi ihan hirveästi, joten kastuin jaloista täysin läpimäräksi! Muitakin sade oli haitannut, joten ei ehdittykään aloittamaan harjoituksia suunnitelmien mukaan. Onneksi myöhemmin yhden kerran ehdittiin harjoitella musikaalimme läpi.

Jännitti, mutta toisaalta oli varma ja iloinen olo. Osa meistä oli ollut jo useamman tunnin valmistelemassa, joten lavasteet ja muut oli kunnossa. Yhdessä tsekattiin, mitä mihinkin kohtaukseen tulee ja mitä pitää muistaa.

Oli hauskaa hengailla yhdessä pukeutumishuoneessa H-hetkeä odotellen. Nähtiin pukeutumishuoneen näytöltä, että saliin tuli yllättävän paljon katsojia! Ei nyt mitenkään valtavasti, mutta ehkä paremmin kuin oltiin ajateltu.

Esityksien jälkeen kaikki lavalla
 Me esiinnyttiin ekana. Itse esiinnyin vain melko pienen hetken loppupäästä, mutta sitä ennen toki autoin kohtausten välillä.

Lopetus viimeiseen lauluun.

Saatiin onneksi mennä yleisöön seuraamaan toisen ryhmän näytelmä, josta oli tullut tosi hyvä! Vähän oltiin huolissamme, miten niillä menee, mutta lopputulos oli yllättävän mainio :)

Myöhemmin yhteiskuva
Draamakurssi oli aivan paras! Meillä oli mahtava porukka, todella hauskaa ja hommaan omistautuneita ihmisiä. Yhdessä meidän näytelmästä tuli mielenkiintoinen ja toivottavasti sellainen, mitä kaikki halusivat.

Kurssina ja japanin oppimisena tää oli myös aivan korvaamaton elämys. Sai oppia paremmin japania osaavilta, sai vähän auttaa taas toisia joissakin jutuissa. Oppi sanomaan ajatuksiaan ja mielipiteitään ja neuvottelemaan. Nyyyh, surku tulee, kun nyt se on ohi!


16.1.

Ensimmäinen kimono-oppitunti loman jälkeen! Harjoiteltiin hakaman pukemista. Hakama on siis tuo housuhame-tyylinen alaosa. Yleensä sellaista pidetään valmistujaisissa. Ja kamppailu/itsepuolustuslajeista ööh, onkos se nyt kendo, jossa käytetään hakamaa..? Sekä esimerkiksi kyudossa eli jousiammunnassa.

Kimonotunnin jälkeen ehdin vielä mukaan viettämään iltaa draamaporukkamme kanssa :3

Nou-lava

17.1.

Pääsin vihdoinkin näkemään Nou-teatteria! Hankin lipun (jälleen kerran) perinteisen japanilaisen kulttuurin open kautta. Olin fiksu ja lounastin ensin Shibuyassa raamenia, koska esitykset kesti monta tuntia.

Oli aikamoinen elämys! Oli hyvä, että ennen esitystä eräs nainen spiikkasi ja kertoi hieman, mitä on tulossa, ja lisäksi oli vihkonen, jossa oli kerrottu esityksien juonesta ja muusta. Silloin, kun pysyin jotenkuten kärryillä, mitä tapahtuu, oli erityisen mielenkiintoista seurata. Silloin tällöin ymmärsin puheesta/esityslaulannasta/mongerruksesta jotakin. Sitten taas jos tippui ihan kärryiltä, oli uni lähellä xD

Esitysten ytimessä oli tietyn yhdessä esiintyvän, suunnilleen samanikäisten kolmi-nelikymppisten nou-taiteilijoiden porukka. Aika monet esiintyjät olivat sukulaisia keskenään. Ohjelmassa oli hieman erikoisempia juttuja: todella harvinainen 10 hengen taistelukohtaus ja muuta mielenkiintoista, millaista harvemmin näkee. Siinä mielessä esitys oli ensikertaa nouta katsovalle helpostilähestyttävä :)


18.1.

Olin vähän kaavaillut järjestää kimonohengailun+opetuksen dormilaisten kanssa, mutta suunnitelmat kuivuivat kokoon. Lähdin sen sijaan yksin Shinjukuun kimono-ostoksille.

Tiesin, että Shinjukun Subnaden Tansuyassa oli ale, joten halusin sinne. En vaan keksinyt, miten löytäisin perille. Joten menin Studio Altan Tokyo135:een, jossa olen käynyt ennenkin ja joka on Tansuyan kanssa periaatteessa samaa ketjua :D Siellä oli tuttu myyjäkin (yksi niistä, jotka palvelivat meitä kimonomyyjäisissä syksyllä), joka tulosti mulle kartan ja antoi lisäohjeita sekä vinkkasi, että lähistöllä on myös kimonomyyjäiset taas.


Ohjeiden avulla löysin Tansuyaan ja hauskaan maanlaiseen ostoskatumestaan. Tansuya oli vähän tylsä ja alesta huolimatta kallis, mutta sieltä jatkoin matkaani isoihin kimonomyyjäisiin! Sieltä löysin halvalla kuvan vihreän kimonon, mustan obin, mustan haorin sekä vähän pikkukamaa.



22.1.

Toiseksi viimeisellä draamatunnilla annettiin palautetta toisillemme sekä lähdettiin koko kurssiporukalla syö-niin-paljon-kuin-haluat JÄLKKÄRIBUFFETTIIN, Shinjukun Sweets Paradiseen!




Olin myös ekan kerran Tokiossa bussissa :D Olimme kuin luokkaretkelle menossa, isolla porukalla täytettiin koko bussi.


23.1.

Viimeinen draamatunti! Katsottiin DVD:ltä esityksiämme. Kaikki tosiaan saivat DVD:n koko hommasta! :) Lisäksi yllätettiin kaksi opettajaamme muistokirjalla (valokuvia ja viestejä) sekä kukilla.


Viimeinen kimonotunti! ;_______; Tehtiin vähän kaikkea häröä, mm. minut puettiin tarpeellisten tarvikkeiden puutteesta huolimatta maiko-tyyliin ja kaveri morsian-tyyliin (tyylit muistuttavat hieman toisiaan).

Olen ehkä maininnut, missä kävin tunneilla, mutta mainitaan uudestaan:

Inspire Space, Tokiossa, aivan Hiroo-nimisen aseman vieressä. Yayoi-sensei oli aivan mainio ja mukava! Saatiin myös paljon ehdottaa, mitä halutaan tehdä ja oppia. Tunnelma oli aina rento. Yayoi myös osaa englantia hyvin.


24.1.

Pienellä dormiporukalla käytiin viettämässä iltaa Baban HUB-nimisessä brittipubissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti