keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Sapporo 2.-6.2.2015, osa 1/3


Sapporo-seikkailu 2.-6. helmikuuta

Tässä postauksessa ma-ke, päivät ennen lumifestareiden alkua.

Maanantai

Hanedan lentokentällä Tokiossa
Aamulla kömmersin junalla Hamamatsuchoohon, tein maailman helpoimman vaihdon Hanedalle menevään monorail-junaan, jolla huristelin komeita rantamaisemia kohti kenttää.

Lennolla näki ilmasta tosi hienosti Tokion ja matkalla näki, kuinka yllättäen jonkin vuoriston ja solan kohdalla alkoi lumialue.

Kone laskeutui pohjoisen Hokkaidon Shin-Chitosen lentokentän todelliseen lumi-ihmemaahan: laskussa ei nähnyt mitään kuin sumua ja kentällä ääretöntä valkoista.


Sapporon päärautatieasemalla ruokatori
Lentokentältä piti matkustaa junalla Sapporoon. Sitten kulutin aikaa Sapporon aseman kaupoissa ennen kuin pääsin kirjautumaan hotellille. Löysin ihanan kissakaupan: kortteja, tarroja, kissatuotteita...

Söinkin ruokatorilla - don-annoksessa muunmuassa avokadoa.

Sapporossa kulkee todella hyvät ja kattavat reitit maan alla. Pääsin ihan hotellin läheltä niihin. Käväistyäni hotellilla lähdin pienelle seikkailulle maan päällä aikamoisessa tuulessa ja lumisateessa. Käväisin myös kimonokaupassa ja löysin hanhabaobin sekä kivan takin ja hyvää juttuseuraa paikallisista kimonotädeistä ;D



Koska oli vasta maanantai, torstaina alkavien lumifestareiden alueilla oli työt vielä vaiheessa.

Tiistai


Kävin Jozankein (定山渓) onsen-kylässä. Päiväpassiin sisältyi bussimatkat edestakaisin normaaleilla busseilla tai suoremmalla Kappa Linerilla sekä sisäänpääsy yhteen vapaavalintaiseen onseniin. Kappaan oli melkoinen jono, itse mahduin ihan viimeisten joukossa kyytiin. Takana englantia puhuneet länsimaalaiset turistit yritti ihmetellä kuskille, että mitä he nyt tekevät, kun olivat odottaneet jo pitkään, mutta jonon vieressä, eivätkä nyt mahtuneetkaan mukaan... Silleen... niin. Ei sitten tullut mieleen mennä jonoon? Kun sellainen aikas iso siinä vieressä oli?

Kuski ei puhunut englantia, joten yritin nopeasti auttaa ja selittää, että muillakin busseilla pääsee ja näytin japaninkielisestä aikataulusta, milloin seuraava bussi menee. (Seuraavaan Kappaan kyllä pitkähkö aika. Reaktio: "Mutta me ollaan jo tultu tänne ja odoteltu! Mitä me tehdään?!")

Kappa Rainaaaaa!

Jozankei on varmasti kesällä tosi kiva ja ehkä vilkaskin. Talvea vähän vaivasi tällainen... autioituminen. Tuolla kaukana taitaa mummo ylittää tietä.

Mutta mikäs siinä: kuljeskelin ympäriinsä ja kuvailin ja nautin lumesta (ja lumisateesta). Monet turistit tulivat hotelleihin yöpymään varmaan eikä muita erityisemmin ollut ulkona. Olin myös ajatellut kävellä alueella enemmänkin, mutta lumen takia reittejä olikin suljettu! Yhdessä kaupassa hengailin ja olisin ostanut halvan kimonon, mutta olivat kaikki liian pieniä, ja sitten kauppa meni ihme lounaslevolle :''D Bonuksena en löytänyt (malttanut löytää...) ruokaa.



Pieni söpö pyhättö

Jalkojenpesupiste (en jaksanut ottaa talvikenkiä pois :D)

Pienessä söpössä pyhätössä oli mieletön masiina! Tällainen boksi, johon kun laittoi rahaa, syttyi valot ja musiikki alkoi soida. Lähti tuo hahmo käymään takana olevassa rakennuksessa ja toi sieltä tuon käsissä olevan omikuji-ennustuksen pienessä muovipötkilössä. Pötkilö putosi tuohon punaiseen laatikkoon ja sain ennustuksen masiinan sivusta.



Niin symppis

Jos nyt jotakin olisi pitänyt käydä katsomassa niin paikallista temppeliä, joka olisi ollut ihan tässä lähellä, vaan olin unohtanut, mistä suunnasta bussi tuli enkä jaksanut etsiä. Siellä olisi illalla ollut tulitanssi ja lyhtyjä, mutta joo. Tolpassa muuten ylhäällä Jozankein maskotin, kappa-olennon, naama.

Hotellin aula
Katsoin onsen-oppaasta paikan, jossa oli mahdollisimman paljon kaikkea (ulko-onsen, sauna...) tarjolla ja menin sinne: Jozankei daiichi hmm hmm hmm (tässä kohtaa liian vaikeita kanjeja) -hotelli. (Jozankei Daiichi Hotel Suizankei, piti googlettaa.)

Aula, josta jatkoin yläkertaan. Siellä oli upeat aulatilat, käytävä kivi/hiekkapolku-koristeilla ja bambukepeillä, sohvia, puiset portaat ylös naisten kylpyyn. Sisällä isot, tummat ja kiviset tilat, pari lämmintä sisäonsenia, viileäallas, kupla-allas ja katettu käytävä ulko-onsenille. Saunakin onneksi aukesi myöhemmin. Luksuspäivä!

Yöpyminen näemmä hintaluokkaa 200-300 euroa... :D Joop, ei nyt ihme, että oli melkosen upea paikka.
Täältä hotellin nettisivuilta näkyy pari kuvaa onsenilta.

Lilluin onnellisena kuin patsaan kappa onsenissa.
Paluu Sapporon keskustaan

Juna-asema




Söin Kinotoya Cafen herkkuja Bisse Sweetsissä. Bisse Sweets on tuollainen useamman kahvilan ym. makeispaikan yhteinen tila.


Sapporon TV-torni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti