sunnuntai 10. toukokuuta 2015

卵 - Tamago - Muna


Tiistai 17.3.
Le Magical Hakone!

Hakone, tuo Tokion naapuriprefektuuri Kanagawassa sijaitseva Ashinoko-järven ympärille keskittynyt alue, josta näkee Fuji-vuoren. Hakone, jossa turistit kirmailevat laumoittain.

Iltapäivällä paluubussia odottaessa
Lähdettiin aamulla Shinjukusta Odakyuun Romance car -junalla kohti Odawaraa ja Hakone-Yumotoa. Romance car on nopeampi express-tyylinen juna Hakone-Yumotoon, josta seikkailu Hakoneen yleensä aloitetaan.



Aamulla junassa kun sitä yrittää syödä aamiaista....
Ostettiin Hakone Freepassit, jotka ovat voimassa kaksi päivää ja niillä saa huristella 1xmenopaluu Shinjukusta (normaalit junat, jos haluaa Romanceen, pitää maksaa vähän lisää) sekä rajattomasti Hakonen alueen junilla, busseilla ja köysiradoilla. Etenkin kahdeksi päiväksi Freepass on aika pakollinen hankittava. Mutta kyllä Hakonen (olennaisimmat paikat) kiertää päivässäkin!

Jo olen virkistynyt, kun olen päässyt Hakone-Yumotoon asti

Hakone-Yumoton steissin seutumilla. Olen käsittänyt, että tässä on hotelleja, putiikkeja, onseneita ym. palveluita, mutta kaikki menee aikaisin kiinni tai paikka on jotenkin kuollut usein.


Tuonne ylöspäin köröteltiin junalla! Hakone Tozan Train on sellainen pieni söpö juna, joka kiipeää ylös Goran asemalle asti. Kesällä juna + aivan raiteiden vieressä kukkivat kukat ovat iso nähtävyys.



Matkalla Tozan-junassa

541 metriä (merenpinnasta?)

Jossakin kulkuneuvossa sitä mennään. Hakonessa on aika makeeta huristella päivä ympäriinsä erilaisilla välineillä. Välineurheilua!

Juna!
Ei pysähdytty matkalla missään vaan tultiin Goraan asti. Enemmän jos on aikaa, niin matkalla on museoita ja varmaan ihan kivoja näkymiä. Gorassa on jokin taidemuseo & puutarha, mutta me jatkoimme minijunaan, Hakone Tozan Cablecariin. Gora -> Sounzan.

Tai mikä lie minijunakömpijä tää onkaan

Sounzanissa ei ole oikeastaan muuta, kuin vaihto Hakone Ropewayhin. Mä niin rakastan näitä köysiratoja, ja onhan tässä tullut käytyä aika monissa. Nagasagissa, Miyajimalla, Sapporossa, Hakonessa...



Jee, Fuji!

Maisemat alla muuttuivat jänniksi, kun saavuimme Owakudaniin. Owakudanissa on tällainen vulkaaninen alue (jossa, heh heh, taitaa tällä hetkellä olla epätavallisen vulkaanisen toiminnan takia lähestymiskielto).



Ja mitä vulkaanisella toiminnalla tehdään? Tietty keitetään kananmunia niin että niillä on mustat kuoret!


Munien lisäksi syötiin täällä buffassa ja tehtiin matkamuisto-ostoksia.






Kiivettiin ylös munien keittopaikkaan.


...ja siellä niitä munia varmaan kuljetetaan alas? :D Toi boksi kulki ilmateitse edestakaisin.


Näin btw: Noi höyryt haisee tosi pahalta. Tosi. Pahalta. Jotakin rikkiähän siellä lienee, ja oli kylttejäkin, jossa kiellettiin sniffailemasta liikoja ja välttämään liian pitkää oleilua tuolla lähellä.


Taas mentiin, nyt alaspäin Owakudanista Togendaihin.


Ashinoko-järven pääsee ylittämään laivalla. Täällä olisi ollut kiva katsella vähän pidempään ja kiertää rantoja. Ehkä sesonkiaikaan kahviloita tms. on auki? Meillä alkoi päivä loppumaan kesken siihen malliin, että päästiin yli kai toiseksi viimeisellä laivalla.

Yarrrr!





Toisel puol jokkee on Hakonemachi.

Sinne jäi Fuji

Hakonemachissa peeloiltiin bussien kanssa: Ensin ei ehditty/mahduttu, sitten odoteltiin seuraavaa. Kyytiin, ajettiin yhteen suuntaan, bussi niin täynnä, että pyysivät, jos mahdollista vaihtamaan bussia. Minä toimin tulkkina tälle tiedonannolle ja perässämme toiseen bussiin kömpi joukkio. Sit mentiinkin takaisin Hakonemachiin päin, mutta ilmeisesti nopeampaa reittiä Hakone-Yumotoon.
Hakone-Yumotossa mielessäni oli tietty onsen, jonka nettisivuja olin tsekkaillut: Hakone Yuryou. Aika uusi, ilmainen bussi ihan Hakone-Yumoton juna-asemalta lyhyen matkan päähän. Minibussi löytyi ja päästiin tällaiselle mestalle.


Oli hieno. Ulkona oli ihan mielettömät ylhäällä rinteessä olevat altaat/terassi, ihana miljöö, sauna, näkymä pimeyteen isoihin puihin ja lehvästöihin.

Palatessa hengailtiin ja odoteltiin seuraavaa kuljetusta. Yhdessä välissä työntekijä sitten kysyi, halutaanko kuljetus heti. "Olkaa hyvä ja menkää pihalle niin kuljettaja tulee." Näin sitten takaisin juna-asemalle. Junailtiin takaisin Shinjukuun normaaleilla junilla eli vaihdettiin Odawarassa junaa.

Hakonessa oli todella kivaa! Ja kuten kuvista näkee, sää oli mielettömän upea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti