perjantai 8. toukokuuta 2015

酒 - Sake - Alkoholi


13.3.

Menimme Harajukuun Meiji-pyhätölle. Toinen kertani täällä! Ensimmäinen kerta oli 2.1.2014 - kun minä pöllö tulin uudenvuoden ruuhkaan puoleksitoista tunniksi jonottamaan Meijille : )



Tällä kertaa sai nauttia väljemmin


Äidin ottama kuva

Haha, oltiin isän kanssa kuin kaksi punaista marjaa. Eipä ainakaan helposti eksytty.

Ostin Sapporosta punaisen päällystakin kimonolle, mutta oli juuri sopivan lämpöistä niin käytin sitä takkina. Must say, kovin monet japanilaiset eivät todellakaan käytä tuollaista punaista... :D Beige-musta-akseli on aika yleinen väri täällä. Väkimassat on niin paljon isommat, että vaikka toisaalta kaikenlaista "hurjaa" muotiakin on, niin se hukkuu tonne beigeen massaan.

Tuollainen punainen myös on joku eläkeläisikäisten juttu, niin ehkä siksikin ihmiset ei oikein käytä sellaista väriä...

Äidin ottama kuva

Minä Mia, kuvassa päivää vaille 24 vuotta, varhaiseläkeläinen... x3


Sattui olemaan shintolaiset häät

Isän ottama kuva


Meijin luona pysähdyttiin kahvilaan. Kirsikkakääretorttua!




Perusmeno Harajukussa, kanilla on sellainen ilme, että mennäänkö naimisiin???!!, ja minä silleen jhuu, jhuu, pupumussukka...
Perusmeininki myös Shibuyassa

Siirryimme Shibuyaan ja mentiin istumaan synttäriaattoani izakayaan. Izakayoja on niin paljon erilaisia... ja ravintoloita... ja joskus vähän epäilyttää mennä tuntemattomiin paikkoihin. Mua vähän ahdistaa mennä random hissillä jonnekin sisään, jos yhtään ei tiedä, mitä sisällä odottaa, vaikka Japani nyt kuinka onkin turvallinen blaa blaa.

Toisaalta taas en hirveästi tykkää kaduilla hengailevista sisäänheittäjistä/mainostajistakaan. Mutta tällä kertaa meni hyvin: etsittiin izakayaa ja seinämainosten perusteella ajattelin mennä yhteen paikkaan. Etsittiin sisäänkäyntiä ja siinä lähellä yksi sisäänheittäjä alkoi mainostaa meille toista paikkaa. Mentiin sitten hänen mukanaan. Matkalla oli porukka tyttöjä menossa samalla hissillä eri izakayaan, mutta hän puhui heidätkin omaansa :D


Ylistys edamamelle
14.3.
SYNTTÄRIIIIIIIT

Joku täytti vuosia eikä enää meinaa aina muistaa minkä ikäinen on eih vanhuus ei tule yksin
Punaisiin pukeutunut eläkeläisrouva pelaamassa uhkapelejä aijai sinne meni eläke

Synttäripäivänään Miasta tuli GC-addikti... :D Menimme Ikebukuroon ja ensin ihanaan paperikauppaan, oijoi nitä kirjekuoria, pensseleitä, kalligrafiatarvikkeita... Sain sellaisia synttärilahjaksi :)

Sitten ajattelin esitellä pelihallikulttuuria (=GC, game center) äidille ja isälle. Ovella saatiinkin kaikki ilmaiseksi pöntöt pelikolikoita, joilla voi pelata sellaisia ruotsinlaivatyylisiä pelikoneita ja vastaavia. Kokeiltiin vähän ympäriinsä ja mä pelasin pitkään tällaisella, jonka nimeä nyt en muista... Siinä on liikkuva taso, jossa olevia kolikoita koitetaan tiputtaa alemmalle tasolle ja sieltä voittokaukaloon heittämällä lisää kolikoita liikkuvalle tasolle.

Syömässä leipäbuffassa Sunshine Cityssa, Ikebukurossa
Kädet tärisee, herranjesta ota nyt jo se kuva ennen kui miä teetä läikytän
Kyllä sieltä välillä jotakin voittojakin tuli, en kyllä paljon tajunnut :D Siinä pyöri makeita videoita ym. efektejä välillä ja tapahtui asioita, mutta en jaksanut perehtyä ohjeisiin. Oli hauskaa kuitenkin. Ei käryäkään, miten/mitä sieltä olisi voinut edes voittaa, voiko noista saada jotakin muuta kuin pelikolikoita lisää? Varmaan joksikin voitoiksi niitä saa vaihtaakin. Joo. En ole GC-guru.

Nyt on niin pimeää, ettei vanha likinäköinen Mia näe lukea, mutta onneksi on kyltit valaistu näin hyvin

Ikebukurossa kierreltiin enimmäkseen Sunshine City -nimistä jättikauppakeskusta. Sitten mentiinkin Shinjukuun ja Kabukichohon karaokeen! Mikään ei ole parempaa kuin synttärikaraoke. Karaokehan ehdottomasti piti esitellä vanhemmille.

Mutta ensin katsohan näitä vihanneksia Shinjukussa, meitä vanhuksiakin kiinnostaa (ks. vasemmalla innokkaasti kuvaava nimeämätön Wanhus hehee)

Vanhaa väsyttää, menee silmät kiinni aina

Vanhalla on ryppyjä silmäkulmi- - no nyt loppu nää vanhuusjutut.


Käytiin iltapalalla ja viinillä äidin ja isän hotellin Royal Host -ravintolassa. Länsimaalais/parempitasoinen famiresu-tyylinen ravintolaketju. Viini ei paljoa maksanut ja ruoka oli aika jees.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti