torstai 5. maaliskuuta 2015

Suomessa: Kiinalainen uusivuosi ja uudenvuodenmarkkinat (赫尔辛基的春节庙会) sekä Japan Fest (日本文化祭り) sekä sekalaista Suomesta


18.2.

Kiinalainen uusivuosi Lasipalatsin aukiolla
春节庙会


Kolmen sepän patsaalla oli lohikäärmekulkue ja Lasipalatsilla tapahtuma-alue.




Baozi eli suomalaisittain...

...pulla. Nauran tuolle aina.
 Vitsit harmittaa, kun vuoden ajan olen yliopistolla lukenut kiinaa, mutta se oli viime lukuvuonna ja olen tässä Japanissa + kesän aikana unohtanut kaiken sen vähän, mitä osasin... No, markkinoilla osasin ostaa ruokia ja teetä :) Innostuin kertaamaan kiinaa parina päivänä.

Olisin syksyllä ollut kiinnostunut ottamaan kiinan kurssin Wasedalla, mutta lopulta en sitten uskaltanutkaan. Saisin ottaa pari muutakin kurssia kuin japania, mutta niistä ei (kai) saa pisteitä ja ne pitää ottaa normaalin työmäärän (13-14 Wasedan opintopistettä) päälle ylimääräiseksi taakaksi. Lisäksi kursseja ei voi JLP-ohjelman japaninkurssien tapaan tiputtaa pois, joten valinnasta täytyy olla satavarma. Ja tietty pitäisi pärjätä japaniksi.

No niin, sitten todettakoon, että fakta on, että olisin ihan varmasti pärjännyt tällä japanin tasollani, kielien oppimiskyvylläni ja sitkeydelläni. Vaan alkoi pelottaa liika pelottelu, että "älä ota muita kursseja ellet ole ihan varma!!!! D:<" Jaksaisikohan kevääksi ottaa kiinaan? Uskaltaisinko? Enemmän huolettaa työmäärä.

Rumpuesitys oli jännittävä: pienet puikot, niin äänikin oli aika heleä


Vuohen vuosi alkoi Suomen aikaa klo 18
羊年快乐!
Yangnian kuaile! Hyvää vuohen vuotta!








Oli kaikenlaista hienoa ohjelmaa


Kuudelta pieni ilotulitus - isompi olisi ollut kahdeksan jälkeen, mutta oli jo niin kylmä, että mentiin pois takaisin Niemeen, josta nähtiinkin ikkunasta ilotulitus Töölönlahdelta asti!


Jonkun taiteilijan terrakotta-armeija-lyhtyteos




28.2.

Japan Festival Tapiolan kulttuuritalolla

Paikalla oli yli sata Japanista tullutta esiintyjää: wataiko-rumpuryhmää, shamisenia soittavia opiskelijoita, kalligrafia-ryhmä, yosakoi-tanssiryhmä, nou-teatteria/kyogenia esittäviä naisia... Esitykset olivat mielettömiä, vaikka jonottamaan jouduttiinkin aika kauan. Oli paljon sellaisia esitystyylejä, joista en ollut ennen kuullut: sushimaton tapaisella bambumatolla tarinankerrontaa matolla muodostettavilla kuvioilla, nopearytmistä toisenlaista tarinointia... Yosakoita en ollut ennen nähnyt. Lopuksi yleisö pääsi mukaan tanssimaan, mäkin menin sitten lavalle :D Tanssin olin nähnyt kaksi kertaa Japanissa syksyn aikana!

Esitykset olivat todella hyviä, monipuolisia ja koko päivän setti sellainen, etten keksi, mistä tuollaista kirjoa samalla kertaa Japanissakaan näkisi.

Shamisen-ryhmä - esittivät yhden saman kappaleen, jonka kuulin uutenavuotena Asakusassa siinä random kansanmusiikkikonsertissa x3

Rummut
Kohta loppuu aika Suomessa ja odottaa paluu toiseen kotiin. Risteilen näemmä nykyään aika monen "kodin" välillä, koska kyl tuonne Otaniemeenkin on aikalailla kotiutunut, koti on vanhempien luona ja koti on nyt Tokiossakin.

On tullut pelailtua ja tavattua ystäviä
Oli Anneke van Giesbergenin ja Arjen Lucassenin akustinen konsertti 23.2., promona tulevalle albumille



Arjen Lucassen on mies mm. Ayreon-nimellä tehtyyn progahtavaan/monipuoliseen rock-musiikkiin. Tulevalla levyllä on samoista kappaleista sekä "gentle"- että "storm"-versiot - toinen hellä ja toinen enemmän metallisävyinen.



Oli ankan kokkausprojekti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti