keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Wa-se-da!

Wasesai!
Heh heh, tehdäänpäs tässä nyt sitten taas tällainen kahden kuukauden aikamatkustus... Zooooooommmpppp!, aina takaisin lokakuun loppuun asti!




Maanantai 27.10.

"Saksalaisporukassa" vuorellekiipeämisen jälkeen oli hyvä jatkaa saksa-teemalla: Maanantaina menin mukaan DMS:n "Kantapöytä" (Stammtisch) tapahtumaan. Ilmeisesti siis kyseessä on wasedalaisten klubi/porukka saksasta kiinnostuneita ihmisiä ja tietty haluavat luoda suhteita vaihtareihinkin :) Dormiltani etenkin eräs saksalainen on ollut tosi paljon mukana Wasedan Saksaan liittyvissä tapahtumissa, ja hän olikin järjestämässä myös tätä iltamaa.

Minä sujahdin mukaan kuin väärä valuutta - kahdella vieraalla kielellä puhuen. Oli hauskaa, paikalla taisi olla melkein kaikki saksaa äidinkielenä puhuvat dormilaiset. Meille oli varattu juotavaa ja herkkuja, sitten opeteltiin pienissä ryhmissä (mun ryhmässä yksi tuttu saksalais-italialainen sekä yksi japanilainen) Wasedaan liittyvää sanastoa ja slangia. Piti yhdistää sana japaniksi saksaksi kirjoitettuun selitykseen/vastineeseen.

Opin paljon mielenkiintoisia sanoja! Hyödyllisin niistä on varmaan 馬場歩きBaba aruki, joka tarkoittaa (pää)kampukselta Takadanobaban asemalle kävelemistä, koska kaikki ramppaa tätä väliä :D Draama-kurssilla siitä puhutaan aina, kun porukka lähtee kävelemään sinnepäin. Muuta jännää oli esim. 楽単 Rakutan eli helpot pisteet - toisin sanoen kurssit, joista selviää tosi vähällä työllä. Tai 制服ディズニー Seifukudizunii eli koulupuvussa Disneylandiin meneminen. Mitä siis koulupukupakostaan vapautuneet esim. yliopisto-opiskelijatkin näemmä harrastavat huvikseen joskus :D Sitten opin tosi hienon ilmaisun: 一姫二女三婆四(死) Ichihime, nijou, sanbaba, yon (shi). Yksi prinsessa (=ekan vuoden opiskelijat ovat söpöjä), Kaksi nainen (=tokan vuoden on silleen normitasoisia), Kolme mummo (=kolmosvuoden opiskelijat ovat jo ihan mummotapauksia) ja Neljä (Kuolema).... :DD Merkitys lienee selvä.

Hauskaa oli myös se, että ryhmämme japanilainen ei osannut vielä kovin hyvin saksaa eikä saksalainen ole vielä opiskellut japania hirveän pitkään, niin pääsin hiomaan selitys-skillejäni vähän molempiin suuntiin.

Lähdettiin sitten vielä kampukselta kaitenzushiin eli "liukuhihnasushiravintolaan" syömään! Kävin ekan kerran sellaisessa :3 Annokset siis kulkevat hihnalla pöytien luota ja niitä saa ottaa.

On ollut sadetta
Keskiviikko 29.10.

Vietettiin erään dormilaisen synttäreitä ja mentiin ka-ra-o-keen! Seuraavana päivänä ei ollut koulua, joten reipas ilta, palattiin kotiin noin kuudeksi aamulla.

Oli tosi hauskaa, lauloin paljon, oli tuttuja sekä vähän uusia kasvoja. Ikävänä puolena, hukkasin paitani :<< Siis sellaisen neuletakin tyylisen. Ei ole edelleenkään (joulukuu) löytynyt, vaikka olen käynyt paikanpäällä kaksi kertaa kysymässä, jo heti samana päivänä. Nuh. Se oli vaan tosi kiva ja juuri sellainen, mitä olin etsinyt ja lopulta löytänyt.

On ollut aurinkoa
Torstai 30.10.

Ei koulua paitsi... draamaa. Draama-kurssi on mieletön, mutta vaatii panostusta tuntien ulkopuolellakin. Tavattiin koululla ja saatiin muutamassa tunnissa asiat hyvin pakettiin! Mutta en enää muista, mitä silloin tehtiin... Taidettiin päättää, millaisia hahmoja päähenkilöiden lisäksi näytelmään tulee. Huh... ollaanhan me edetty jo hurjasti!



Perjantai 31.10.

Halloween! Oma halloweenin viettoni rajoittui dormin halloween-bileisiin, enkä edes pukeutunut mitenkään. Olin itse asiassa yläkerrassa pörröisissä hengailu(yö)housuissani, olo oli hieman alipukeutunut... :D Jotkut olivat hankkineet oikein kunnon asut (no, etenkin ne, jotka menivät myös muihin bileisiin). Katsottiin Kikin lähettipalvelu ja sitten Ring Zero Birthday mikä ihme sen nimi olikaan -kauhuleffa. Ihanat asuntolan tuutorimme olivat hankkineet herkkuja - oli KFC:sta kanaa ja ranskalaisia ja karkkia. Yhdet dormilaiset olivat tehneet hämähäkkimuffineita!




Lauantai 1.11.

WASEDASAI


Harmillista, että oli hieman sateinen päivä, mutta uuuuh oli hienoja esityksiä! Waseda-juhla (Waseda-sai) juhlii siis nimensä mukaisesti Wasedaa ja kaikkia mahtavia klubeja, joita täällä on.


Getoilla (nuo tommoset kengät) tanssiva Getappers-ryhmä oli järisyttävän mainio! Tanssivat hieman perinteiseempään musiikkiin sekä moderneihin biiseihin koreografioita! Kaikilla oli asenne kohdallaan ja himmeä riemu tehdä tuota, vaikka satoi. Porukka liukasteli välillä ja heitti kenkiä pois liukkaalla lavalla.





Free style -koripalloporukka Waseda Ballers! Tanssikoreografiaa plus koripalloilla taiturointia.


Force of the 4th -niminen 4. vuoden opiskelijoiden erilaisten ryhmien/klubien esityksiä sekä yhteisesitys oli mykistävää menoa.


Waseda Shockers -cheerleading/tanssi/akrobatiaryhmä.


Oliskohan nää olleet Mynx-cheerleadingporukkaa?


SHOCKers!!


Näiden fiiliksien jälkeen oli aika mahtavilla taidoilla shokeerattu olo :D


Wasesai jatkui seuraavanakin päivänä, mutta minun tapauksessani päivä meni...


Sunnuntai 2.11.
SOUKEISEN

...Soukeisen-ottelussa! Eli Wasedan yliopiston (Sou) ja Keion yliopiston (Kei) joukkueiden baseball-ottelu!


Mentiin _hyvin_ aikaisin aamusta WIC-klubin porukalla. Meitä hieman hämmensi, miksi sinne mentiin niin aikaisin, kun ottelu alkaisi vasta päivällä...

Mutta aamulla oli toki jonotettava jonkin verran JA sitten selvisi, että me ei oltu menossa normaaleille katsomopaikoille, vaan kannustuskatsomoon. Tämä tarkoitti sitä, että aamusta asti oli ohjelmaa, musiikkia, hyvin tunteikasta huutamista, cheerleadausta ja kannustuslaulujen sekä -liikkeiden opettelua :D Kokemus oli ihan mieletön!


Jännittävä rakennus lähitienoilla


Siellä kyltissä Keion maskotti (oik.) on pukeutuneena viikatemieheksi, joka niittää Wasedan riisinvarret maahan xD Waseda-nimi liittyy riisipeltoihin ja Wasedan alue on ennenmuinoin ollut peltomaata.

Tämä riisipelto-teema näkyi monin tavoin, esimerkiksi kannustusläpsykkeiden (pahvinen juttu jolla läiskittiin) ja kannustuspyyhkeen kuvituksissa. Lisäksi meillä oli keltaiset A4:set, joilla muodostettiin riisipelto. Keion puolella taas katsomossa nostettiin riisintähkät, jotka niiden ohijuossut viikatemies "leikkasi" (eli isot tähkät laskettiin alas), minkä jälkeen meidän keltaisten aanelosten riisipelto heräsi henkiin kuitenkin... :''''D

Wicciläisiä sekä mysteerirakennus


Tässä lauletaan Wasedan laulua. Siinä heilutetaan oikeaa kättä sydämeltä yläoikealle aivan liian kauan. Vuoden urheilut oli siinä, että sai kättä nostettua kappaleen ajan. Helpot sanat, ainakin siinä osassa, jossa lauletaan vaan järjettömän pitkään: Wasedaa, Waseda, Wasedaa, Waseda...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti